Kokosrijst met knoflookgarnalen
Aan de slag
Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur. Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok. Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien. Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok. Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.
Prei
Instructievideo - 03:59 min.
Kokosrijst met knoflookgarnalen
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur. Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok. Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien. Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok. Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
600 ml kraanwater
200 ml kokosmelk
1 prei
2 el traditionele olijfolie
300 g diepvries knoflookgarnalen voor de wok
450 g diepvries tuinerwten
250 g diepvries mango stukjes
Dit heb je nodig
wok