Franse omelet
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom. Doe de kruiden bij de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te krachtig. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet.
Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met boter bedekt is.
Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan als de boter bruist, maar niet kleurt. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak 5 sec. Houd de pan iets schuin boven het vuur en duw met een spatel het ei naar boven zodat het nog vloeibare ei naar beneden loopt en kan stollen. Houd ook de andere kanten van de pan schuin en herhaal met de spatel tot bijna al het ei gestold is. Dit duurt 30 sec.
Vouw met de spatel de omelet dubbel. Serveer de omelet op een warm bord.
Omelet bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Franse omelet
null personen
355 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom. Doe de kruiden bij de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te krachtig. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet.
Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met boter bedekt is.
Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan als de boter bruist, maar niet kleurt. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak 5 sec. Houd de pan iets schuin boven het vuur en duw met een spatel het ei naar boven zodat het nog vloeibare ei naar beneden loopt en kan stollen. Houd ook de andere kanten van de pan schuin en herhaal met de spatel tot bijna al het ei gestold is. Dit duurt 30 sec.
Vouw met de spatel de omelet dubbel. Serveer de omelet op een warm bord.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 scharreleieren
2 el bieslook
2 el platte peterselie
1 tl gedroogde dragon
15 g boter
Dit heb je nodig
koekenpan (Ø 20 cm)