Spitskool en bloemkool
Aan de slag
Kook de bloemkool in 7 min. beetgaar. Kook de prei de laatste minuut mee. Kook ondertussen de kokosmelk op middelhoog vuur in 5 min. in tot de helft. Giet de bloemkool en prei af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de spitskool al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en 3/4 van de selderij toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Doe de bloemkool en prei erbij. Verwarm alles 3 min. met de deksel op de pan.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng het rasp door de groenten. Schep op een schaal, besprenkel met limoensap naar smaak en bestrooi met de rest van de selderij en de seroendeng.
Spitskool en bloemkool
bijgerecht
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bloemkool in 7 min. beetgaar. Kook de prei de laatste minuut mee. Kook ondertussen de kokosmelk op middelhoog vuur in 5 min. in tot de helft. Giet de bloemkool en prei af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de spitskool al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en 3/4 van de selderij toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Doe de bloemkool en prei erbij. Verwarm alles 3 min. met de deksel op de pan.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng het rasp door de groenten. Schep op een schaal, besprenkel met limoensap naar smaak en bestrooi met de rest van de selderij en de seroendeng.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
1 prei
200 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie
150 g spitskool
40 g verse selderij
1 limoen
50 g seroendeng