Roergebakken spitskool met cashewnoten
Een supersnel exotisch geheel met kokos, limoen en kerrie.
Aan de slag
Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in repen van ca. 1 cm dik. Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Halveer de limoen en snijd de helft in 4 plakjes. Hak de cashewnoten grof.
Rooster in een wok de cashewnoten en kokos in ca.1 min. al omscheppend lichtbruin. Schep de noten en kokos uit de pan. Verhit in een wok de olie. Voeg de kool en kerrie toe en roerbak al omscheppend in ca. 5 min. knapperig. Voeg de laatste min. de bosui toe en bak al omscheppend mee. Roer de noten en kokos erdoor. Breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap.
Haal van het vuur af en knip de koriander boven de kool fijn. Garneer met plakjes limoen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Roergebakken spitskool met cashewnoten
Een supersnel exotisch geheel met kokos, limoen en kerrie.
bijgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in repen van ca. 1 cm dik. Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Halveer de limoen en snijd de helft in 4 plakjes. Hak de cashewnoten grof.
Rooster in een wok de cashewnoten en kokos in ca.1 min. al omscheppend lichtbruin. Schep de noten en kokos uit de pan. Verhit in een wok de olie. Voeg de kool en kerrie toe en roerbak al omscheppend in ca. 5 min. knapperig. Voeg de laatste min. de bosui toe en bak al omscheppend mee. Roer de noten en kokos erdoor. Breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap.
Haal van het vuur af en knip de koriander boven de kool fijn. Garneer met plakjes limoen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse spitskool
3 bosuien
1 limoen
75 g ongezouten cashewnoten
3 el geraspte kokos
2 el oosterse roerbakolie
1 el milde kerriepoeder
4 takjes verse koriander
Dit heb je nodig
wok