Asperges met zeekraal
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, zonnebloemolie, peterselie en sjalot. Giet de krieltjes af en meng het mosterdmengsel er meteen door.
Leg de asperges in een pan, schenk er koud water bij tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze 5 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het warme water liggen.
Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water. Snijd met een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant. Kook de zeekraal 1 min. Giet de asperges en zeekraal af en laat uitlekken.
Schep de aardappelsalade op een platte schaal en meng de asperges en zeekraal erdoor. Besprenkel met de olijfolie. Lekker met gekookte eieren.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Asperges met zeekraal
bijgerecht
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, zonnebloemolie, peterselie en sjalot. Giet de krieltjes af en meng het mosterdmengsel er meteen door.
Leg de asperges in een pan, schenk er koud water bij tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze 5 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het warme water liggen.
Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water. Snijd met een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant. Kook de zeekraal 1 min. Giet de asperges en zeekraal af en laat uitlekken.
Schep de aardappelsalade op een platte schaal en meng de asperges en zeekraal erdoor. Besprenkel met de olijfolie. Lekker met gekookte eieren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje aardappelen
1 el grove mosterd
1 el wittewijnazijn
2 el zonnebloemolie
½ zakje peterselie
2 sjalotten
1 bos witte asperges
1 bakje zeekraal
2 el extra vierge olijfolie