BBQ asperges met whipped feta en kruidensalade
De asperges mogen knapperig zijn en dat lukt wel op de bbq! Lekker met romige whipped feta.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder van de groene en paarse asperges de houtachtige onderkant. Doe alle asperges in een grote kom en meng de milde olie, peper en eventueel zout erdoor. Gril de witte asperges afhankelijk van de dikte 10-12 min, keer regelmatig. Gril de groene en paarse asperges afhankelijk van de dikte 5-7 min.
Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt en ⅔ van de extra vierge olie in de hoge beker van de staafmixer, pureer tot een egale luchtige spread.
Snijd de steeltjes van de peterselie en het basilicum fijn en de blaadjes grof. Snijd de bieslook fijn. Meng de kruiden met de rest van de extra vierge olie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gegrilde asperges op een grote serveerschaal. Verdeel de kruidensalade en de whipped feta erover.
BBQ asperges met whipped feta en kruidensalade
De asperges mogen knapperig zijn en dat lukt wel op de bbq! Lekker met romige whipped feta.
bijgerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder van de groene en paarse asperges de houtachtige onderkant. Doe alle asperges in een grote kom en meng de milde olie, peper en eventueel zout erdoor. Gril de witte asperges afhankelijk van de dikte 10-12 min, keer regelmatig. Gril de groene en paarse asperges afhankelijk van de dikte 5-7 min.
Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt en ⅔ van de extra vierge olie in de hoge beker van de staafmixer, pureer tot een egale luchtige spread.
Snijd de steeltjes van de peterselie en het basilicum fijn en de blaadjes grof. Snijd de bieslook fijn. Meng de kruiden met de rest van de extra vierge olie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de gegrilde asperges op een grote serveerschaal. Verdeel de kruidensalade en de whipped feta erover.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
350 g groene asperges
350 g verse paarse asperges
50 ml milde olijfolie
200 g feta 43+
100 g yoghurt Griekse stijl
3 el olijfolie extra vierge
40 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
12½ g verse bieslook
1 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
barbecue
dunschiller
staafmixer met hoge beker