Maaltijdsalade met rode biet, asperge, feta en rookvlees
Zomerse maaltijdsalade met kleurrijke groente.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 15 min. beetgaar. Laat in 30 min. afkoelen op een bord tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd of breek de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van 1½ cm. Kook ze 3 min., giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Snijd de bieten en feta in blokjes van 1 cm. Snijd het rookvlees in reepjes van een ½ cm breed.
Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en meng met de bieten, feta en het rookvlees. Meng met de dressing.
Maaltijdsalade met rode biet, asperge, feta en rookvlees
Zomerse maaltijdsalade met kleurrijke groente.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 15 min. beetgaar. Laat in 30 min. afkoelen op een bord tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd of breek de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van 1½ cm. Kook ze 3 min., giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Snijd de bieten en feta in blokjes van 1 cm. Snijd het rookvlees in reepjes van een ½ cm breed.
Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en meng met de bieten, feta en het rookvlees. Meng met de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
350 g groene asperges
500 g gekookte bietjes
200 g feta
200 g runderrookvlees
1 teen knoflook
170 g yoghurt Griekse stijl 5%
1 el mayonaise