Garnalen-mangosalade
De Thaise keuken bij je thuis.
Aan de slag
Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.
Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.
Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.
Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Garnalen-mangosalade
De Thaise keuken bij je thuis.
bijgerecht
null personen
150 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.
Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.
Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.
Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g peultjes
1 limoen
2 tl sesamolie
2 el Thaise zoete chilisaus
1 cm verse gember
1 puntpaprika
1 mango
100 g botersla
125 g jumbogarnalen