Noedelsalade met mango en garnalen
Een avondje Aziatisch? Deze salade is makkelijk te maken, en bevat meerdere oosterse smaken.
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een grote kom tot een dressing. Schep de mihoen, komkommer, paprika en mango erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Noedelsalade met mango en garnalen
Een avondje Aziatisch? Deze salade is makkelijk te maken, en bevat meerdere oosterse smaken.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een grote kom tot een dressing. Schep de mihoen, komkommer, paprika en mango erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g mihoen
1 komkommer
1 zoete puntpaprika
2 eetrijpe mango's
4 el Thaise zoete chilisaus
2 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 el rijstolie
15 g verse koriander
200 g jumbogarnalen
Dit heb je nodig
vergiet