Mihoensalade met mango en garnalen (glutenvrij)
Garnalen en mihoen gaan bijzonder goed samen. Extra kruidig door de chilisaus en koriander.
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Was de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een kom. Meng de mihoen, mango en komkommer erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Mihoensalade met mango en garnalen (glutenvrij)
Garnalen en mihoen gaan bijzonder goed samen. Extra kruidig door de chilisaus en koriander.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Was de komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een kom. Meng de mihoen, mango en komkommer erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g mihoen
1 komkommer
1 zoete puntpaprika
2 eetrijpe mango's
4 el Thaise zoete chilisaus
2 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 el King rijstolie
250 g verse voorgekookte garnalen
15 g verse koriander