Gebakken vis met zoetzure saus
Topgerecht met heerlijke Aziatische smaken. En dat in 15 minuten!
Aan de slag
Snijd de kabeljauw in reepjes van 2 cm breed en doe in een groot boterhamzakje. Voeg de maizena en wat zout toe, houd de zak goed dicht en schud totdat de vis met een gelijkmatig laagje maizena en zout is bedekt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur 4 min. Keer halverwege voorzichtig.
Breng ondertussen in een steelpan de chilisaus, rijstazijn, vissaus en smoothie aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Haal de blaadjes van de koriander af.
Laat de vis uitlekken op keukenpapier en leg vervolgens op een platte schaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer direct. Lekker met pandanrijst.
Gebakken vis met zoetzure saus
Topgerecht met heerlijke Aziatische smaken. En dat in 15 minuten!
hoofdgerecht
null personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kabeljauw in reepjes van 2 cm breed en doe in een groot boterhamzakje. Voeg de maizena en wat zout toe, houd de zak goed dicht en schud totdat de vis met een gelijkmatig laagje maizena en zout is bedekt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur 4 min. Keer halverwege voorzichtig.
Breng ondertussen in een steelpan de chilisaus, rijstazijn, vissaus en smoothie aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Haal de blaadjes van de koriander af.
Laat de vis uitlekken op keukenpapier en leg vervolgens op een platte schaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de korianderblaadjes. Serveer direct. Lekker met pandanrijst.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse kabeljauwfilets
2 el maizena
4 el arachideolie
3 el Thaise zoete chilisaus
2 el rijstazijn
2 el vissaus
½ flesje smoothie mango-passievrucht
½ bakje verse koriander