Garnalen met sereh
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, sesamzaad en het limoensap. Snijd het citroengras in de lengte doormidden en de helften weer in de lengte doormidden. Snijd de smalste uiteinden puntig. Rijg de garnalen eraan. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verhit een grillpan en gril de saté in 4 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met warme Japanse teriyakisaus (zakje 160 g).
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Garnalen met sereh
bijgerecht
null personen
80 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, sesamzaad en het limoensap. Snijd het citroengras in de lengte doormidden en de helften weer in de lengte doormidden. Snijd de smalste uiteinden puntig. Rijg de garnalen eraan. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verhit een grillpan en gril de saté in 4 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met warme Japanse teriyakisaus (zakje 160 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g reuzengarnalen
2 el Japanse sojasaus
1 el gembersiroop
1 el sesamzaad
1 limoen
2 stengels citroengras