Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein
Aan de slag
Snijd 1 stukje gember in plakjes. Breng in een pan het sinaasappelsap met de gember, het limoensap en de peperreepjes aan de kook. Laat dit heel zachtjes koken.
Maak het broodkruim. Verwarm de oven op 200 °C. Rasp 3 sneetjes brood grof in de keukenmachine. Strooi het uit op een bakplaat en laat het 10 minuten drogen in de oven. Schep het af en toe om. Schep het broodkruim op een bord en laat het afkoelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Meng het sesamzaad door de gare rijst.
Schep het gehakt in de kom van de keukenmachine. Voeg de rest van de gember, de andere rode peper, de overgebleven 2 sneetjes brood, de melk, het ei en naar smaak zout toe en kneed alles met de machine door elkaar. Verdeel het mengsel in 8 gelijke stukken. Halveer de stengels citroengras in de lengte en kneed een portie gehakt rond de stengels citroengras. Wentel het gehakt door het broodkruim.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160 °C. Bak de tonkatsu in ca. 5 minuten bruin en krokant van buiten en gaar van binnen. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Haal de blaadjes witlof los en kook ze 1-2 minuten in het citrussap.
Kook de sojasaus met de gembersiroop 4-5 minuten tot ze iets dikker is.
Schep een bergje rijst, eventueel met behulp van een serveerring, op vier borden. Leg tegen elk rijstbergje 2 gehaktspiesjes. Leg langs de rand van het bord de blaadjes witlof en garneer ze met de reepjes rode peper die in het citrussap zijn meegekookt. Lepel langs de onderkant van het bord wat van de ingekookte sojasaus.
Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 1 stukje gember in plakjes. Breng in een pan het sinaasappelsap met de gember, het limoensap en de peperreepjes aan de kook. Laat dit heel zachtjes koken.
Maak het broodkruim. Verwarm de oven op 200 °C. Rasp 3 sneetjes brood grof in de keukenmachine. Strooi het uit op een bakplaat en laat het 10 minuten drogen in de oven. Schep het af en toe om. Schep het broodkruim op een bord en laat het afkoelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Meng het sesamzaad door de gare rijst.
Schep het gehakt in de kom van de keukenmachine. Voeg de rest van de gember, de andere rode peper, de overgebleven 2 sneetjes brood, de melk, het ei en naar smaak zout toe en kneed alles met de machine door elkaar. Verdeel het mengsel in 8 gelijke stukken. Halveer de stengels citroengras in de lengte en kneed een portie gehakt rond de stengels citroengras. Wentel het gehakt door het broodkruim.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160 °C. Bak de tonkatsu in ca. 5 minuten bruin en krokant van buiten en gaar van binnen. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Haal de blaadjes witlof los en kook ze 1-2 minuten in het citrussap.
Kook de sojasaus met de gembersiroop 4-5 minuten tot ze iets dikker is.
Schep een bergje rijst, eventueel met behulp van een serveerring, op vier borden. Leg tegen elk rijstbergje 2 gehaktspiesjes. Leg langs de rand van het bord de blaadjes witlof en garneer ze met de reepjes rode peper die in het citrussap zijn meegekookt. Lepel langs de onderkant van het bord wat van de ingekookte sojasaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stukjes verse gember
500 ml sinaasappelsap
½ limoen
2 rode pepers
5 sneetjes witbrood
250 g witte rijst
1 potje sesamzaad
400 g rundergehakt
25 ml melk
1 ei
4 stengels citroengras
500 g witlof
3 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels gembersiroop
Dit heb je nodig
keukenmachine
frituurpan met arachideolie
keukenpapier