'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool
bewaar
bewaar

'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 el sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ballen in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 min. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig