'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 el sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ballen in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 min. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 el sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ballen in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 min. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
4 cm verse gember
500 g rundergehakt
1 ei
4 tenen knoflook
4 el Japanse sojasaus
4 el zonnebloemolie
1 Chinese kool