Rode curry
Een rode curry is het lekkerst als je zelf de currypasta maakt. Ingewikkeld? Nee hoor! Deze rode curry met kip en rijst heb je al in een half uurtje gemaakt.
Aan de slag
Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in dunne plakjes en vervolgens de plakjes in stukjes. Snijd de pepers in ringen. Haal een ½ cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Snijd de takjes van de koriander fijn (de blaadjes bewaar je voor garnering).
Doe het zout en korianderzaad in de vijzel en stamp tot pulp. Doe het citroengras en de koriandertakjes erbij en stamp en wrijf fijn. Schep uit de vijzel in een kom. Voeg een voor een de peper, knoflook, gember en sjalotten toe. Stamp telkens grondig, zodat elk ingrediënt fijn wordt gewreven. Voeg een fijngestampt ingrediënt telkens bij het koriandermengsel. Als je een grote vijzel hebt, kun je alle fijngewreven ingrediënten erin laten zitten en de pasta op het laatst mengen met het koriandermengsel. Meng als laatste de laos en paprikapoeder erdoor. Je kunt alles ook fijnmalen in een kleine keukenmachine.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de kokosolie op middelhoog vuur. Doe de currypasta erbij en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de vissaus, suiker, kokosmelk en het water toe en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. pruttelen. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne plakken en voeg toe aan de saus.
Snijd de sperziebonen en paprika in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de curry en kook nog 6-8 min. Boen de limoenen schoon. Rasp vlak voor het serveren de groene schil van de helft van de limoen erboven, pers de vrucht uit en breng de curry op smaak met het limoensap. Serveer met de rijst, koriander en de rest van de limoen in parten ernaast. Garneer de curry met de achtergehouden korianderblaadjes.
Rode curry
Een rode curry is het lekkerst als je zelf de currypasta maakt. Ingewikkeld? Nee hoor! Deze rode curry met kip en rijst heb je al in een half uurtje gemaakt.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in dunne plakjes en vervolgens de plakjes in stukjes. Snijd de pepers in ringen. Haal een ½ cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Snijd de takjes van de koriander fijn (de blaadjes bewaar je voor garnering).
Doe het zout en korianderzaad in de vijzel en stamp tot pulp. Doe het citroengras en de koriandertakjes erbij en stamp en wrijf fijn. Schep uit de vijzel in een kom. Voeg een voor een de peper, knoflook, gember en sjalotten toe. Stamp telkens grondig, zodat elk ingrediënt fijn wordt gewreven. Voeg een fijngestampt ingrediënt telkens bij het koriandermengsel. Als je een grote vijzel hebt, kun je alle fijngewreven ingrediënten erin laten zitten en de pasta op het laatst mengen met het koriandermengsel. Meng als laatste de laos en paprikapoeder erdoor. Je kunt alles ook fijnmalen in een kleine keukenmachine.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de kokosolie op middelhoog vuur. Doe de currypasta erbij en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de vissaus, suiker, kokosmelk en het water toe en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. pruttelen. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne plakken en voeg toe aan de saus.
Snijd de sperziebonen en paprika in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de curry en kook nog 6-8 min. Boen de limoenen schoon. Rasp vlak voor het serveren de groene schil van de helft van de limoen erboven, pers de vrucht uit en breng de curry op smaak met het limoensap. Serveer met de rijst, koriander en de rest van de limoen in parten ernaast. Garneer de curry met de achtergehouden korianderblaadjes.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
30 g verse gember
5 rode pepers
1 stengel koelverse sereh citroengras
2 sjalotten
15 g verse koriander
1 tl zout
2 tl korianderzaad
½ tl gemalen laos
1 tl milde paprikapoeder
300 g pandanrijst
1 el kokosolie
2 el vissaus
1 el kristalsuiker
400 ml kokosmelk
50 ml kraanwater
350 g scharrelkipdijfilet
200 g verse sperziebonen
1 rode paprika
2 biologische limoenen
Dit heb je nodig
vijzel of kleine keukenmachine