Rode curry
bewaar
bewaar

Rode curry

Een rode curry is het lekkerst als je zelf de currypasta maakt. Ingewikkeld? Nee hoor! Deze rode curry met kip en rijst heb je al in een half uurtje gemaakt.

30 min. bereiden

zeer pittig

20 ingrediënten

Aan de slag

Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in dunne plakjes en vervolgens de plakjes in stukjes. Snijd de pepers in ringen. Haal een ½ cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Snijd de takjes van de koriander fijn (de blaadjes bewaar je voor garnering).

Doe het zout en korianderzaad in de vijzel en stamp tot pulp. Doe het citroengras en de koriandertakjes erbij en stamp en wrijf fijn. Schep uit de vijzel in een kom. Voeg een voor een de peper, knoflook, gember en sjalotten toe. Stamp telkens grondig, zodat elk ingrediënt fijn wordt gewreven. Voeg een fijngestampt ingrediënt telkens bij het koriandermengsel. Als je een grote vijzel hebt, kun je alle fijngewreven ingrediënten erin laten zitten en de pasta op het laatst mengen met het koriandermengsel. Meng als laatste de laos en paprikapoeder erdoor. Je kunt alles ook fijnmalen in een kleine keukenmachine.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de kokosolie op middelhoog vuur. Doe de currypasta erbij en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de vissaus, suiker, kokosmelk en het water toe en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. pruttelen. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne plakken en voeg toe aan de saus.

Snijd de sperziebonen en paprika in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de curry en kook nog 6-8 min. Boen de limoenen schoon. Rasp vlak voor het serveren de groene schil van de helft van de limoen erboven, pers de vrucht uit en breng de curry op smaak met het limoensap. Serveer met de rijst, koriander en de rest van de limoen in parten ernaast. Garneer de curry met de achtergehouden korianderblaadjes.

bereidingstipIn plaats van een staafmixer of keukenmachine kun je ook een vijzel gebruiken om deze currypasta te maken.
variatietipHou je niet zo van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de pepers voordat je ze verder verwerkt. Wil je het extra pittig hebben dan kun je meer rode pepers of chilivlokken toevoegen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rode curry

Een rode curry is het lekkerst als je zelf de currypasta maakt. Ingewikkeld? Nee hoor! Deze rode curry met kip en rijst heb je al in een half uurtje gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig