Nam prik (thaise sambal)
Aan de slag
Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in het bakje van de staafmixer. Voeg de vissaus, het limoensap, basterdsuiker en de knoflook toe. Maal met de staafmixer fijn tot een pasta. U kunt de sambal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in een bakje in de koelkast.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Nam prik (thaise sambal)
bijgerecht
null personen
30 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in het bakje van de staafmixer. Voeg de vissaus, het limoensap, basterdsuiker en de knoflook toe. Maal met de staafmixer fijn tot een pasta. U kunt de sambal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in een bakje in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode pepers
2 el vissaus
1 limoen
1 el lichte basterdsuiker
1 teen knoflook