Zalm met groene thee, kokosrijst en misogroenten
Aan de slag
Leg de zalmfilets op een bord, trek de zakjes groene thee open, strooi de inhoud van de zakjes met een snuf peper en zout over de vis en wrijf ze goed in. Verhit 1 el olie in een koekenpan, leg de filets op de huid erop en keer ze om tot ze rondom goudbruin zijn. Doe de kokosmelk, rijst en kokend water (gebruik een theedoek) in een grote pan. Doe er een 1/2 citroen bij, roer goed, leg er de deksel op, laat de rijst terwijl u af en toe roert 10 min. koken en draai dan het vuur uit.
Snijd de helft van de peper in ringetjes, gooi de rest met de geschilde gember, de miso, 3/4 van de koriander, het sap van 1/2 citroen, de sojasaus, de honing en een scheutje water in de blender en pureer alles tot het glad is. Giet de rest van het kokende water uit de waterkoker in de middelgrote pan. Doe er de sugarsnaps, de schoongemaakte bimi en asperges en een snufje peper en zout bij en laat ze een paar minuten koken tot ze net zacht zijn.
Haal de gebakken zalmfilets uit de pan, trek er de velletjes voorzichtig af en leg ze ongeveer 30 sec. met de zachte kant naar onder terug in de pan tot ze heerlijk krokant zijn. Schenk de dressing op een bord, giet de groenten vlug af en leg ze op een hoopje in de dressing. Maak de rijst luchtig, trek de zalm in vlokken en leg die erop, strooi er de ringetjes Spaanse peper en de rest van de blaadjes koriander over en serveer het gerecht met partjes limoen en de krokant gebakken velletjes.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Zalm met groene thee, kokosrijst en misogroenten
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Leg de zalmfilets op een bord, trek de zakjes groene thee open, strooi de inhoud van de zakjes met een snuf peper en zout over de vis en wrijf ze goed in. Verhit 1 el olie in een koekenpan, leg de filets op de huid erop en keer ze om tot ze rondom goudbruin zijn. Doe de kokosmelk, rijst en kokend water (gebruik een theedoek) in een grote pan. Doe er een 1/2 citroen bij, roer goed, leg er de deksel op, laat de rijst terwijl u af en toe roert 10 min. koken en draai dan het vuur uit.
Snijd de helft van de peper in ringetjes, gooi de rest met de geschilde gember, de miso, 3/4 van de koriander, het sap van 1/2 citroen, de sojasaus, de honing en een scheutje water in de blender en pureer alles tot het glad is. Giet de rest van het kokende water uit de waterkoker in de middelgrote pan. Doe er de sugarsnaps, de schoongemaakte bimi en asperges en een snufje peper en zout bij en laat ze een paar minuten koken tot ze net zacht zijn.
Haal de gebakken zalmfilets uit de pan, trek er de velletjes voorzichtig af en leg ze ongeveer 30 sec. met de zachte kant naar onder terug in de pan tot ze heerlijk krokant zijn. Schenk de dressing op een bord, giet de groenten vlug af en leg ze op een hoopje in de dressing. Maak de rijst luchtig, trek de zalm in vlokken en leg die erop, strooi er de ringetjes Spaanse peper en de rest van de blaadjes koriander over en serveer het gerecht met partjes limoen en de krokant gebakken velletjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse zalmfilets
2 zakjes groene thee
1 el traditionele olijfolie
400 g kokosmelk light
300 g basmatirijst
1 citroen
1 l kokend water
1 rode peper
3 cm verse gember
1 el misopasta
15 g verse koriander
3 el sojasaus zoutarm
1 tl vloeibare honing
200 g verse sugarsnaps
200 g bimi
300 g verse groene asperges
1 limoen