Thaise bouillon met paddenstoelen en tofu van Jamie Oliver
bewaar
bewaar

Thaise bouillon met paddenstoelen en tofu van Jamie Oliver

Dit recept ziet er prachtig uit en je zet het ook nog in een halfuurtje op tafel.

25 min. bereiden

pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Wrijf een grote koekenpan met antiaanbak­ laag in met een drupje olie. Doe de rijst met twee keer het volume aan water en een snufje zeezout in de pan, leg er een deksel op en kook de rijst 10 minuten op hoog vuur. Verwijder het deksel en laat de rijst nog 5 minuten op laag vuur koken tot de korrels luchtig zijn en de bodem een beetje krokant wordt. Schud de pan gaandeweg een paar keer.

Maak de bouillon van het tablet en het water. Giet de bouillon en kokosmelk intussen in een grote pan en roer de tamarindepasta erdoor. Trek de buitenste blaadjes van de stengels citroengras, snijd de uiteinden af, hak de zachte delen fijn en strooi ze in de pan. Voeg de kokosbloesemsuiker toe.

Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Schil en hak de gember fijn, doe ze in de pan en zet hem op matig vuur. Snijd de grotere paddenstoelen met de tofu in stukjes (laat kleintjes heel), doe ze in de pan en breng de soep een paar minuten aan de kook.

Maak intussen de lente­uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, pluk er de meeste korianderblaadjes bij en roer ze met een scheutje sojasaus naar smaak door.

Schep de soep in kommen. Stort de rijstkoek uit de koekenpan, snijd in punten en leg op de soep. Serveer met de rest van de koriander en partjes limoen om uit te knijpen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise bouillon met paddenstoelen en tofu van Jamie Oliver

Dit recept ziet er prachtig uit en je zet het ook nog in een halfuurtje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig