Thaise bouillon met paddenstoelen en tofu van Jamie Oliver
Dit recept ziet er prachtig uit en je zet het ook nog in een halfuurtje op tafel.
Aan de slag
Wrijf een grote koekenpan met antiaanbak laag in met een drupje olie. Doe de rijst met twee keer het volume aan water en een snufje zeezout in de pan, leg er een deksel op en kook de rijst 10 minuten op hoog vuur. Verwijder het deksel en laat de rijst nog 5 minuten op laag vuur koken tot de korrels luchtig zijn en de bodem een beetje krokant wordt. Schud de pan gaandeweg een paar keer.
Maak de bouillon van het tablet en het water. Giet de bouillon en kokosmelk intussen in een grote pan en roer de tamarindepasta erdoor. Trek de buitenste blaadjes van de stengels citroengras, snijd de uiteinden af, hak de zachte delen fijn en strooi ze in de pan. Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Schil en hak de gember fijn, doe ze in de pan en zet hem op matig vuur. Snijd de grotere paddenstoelen met de tofu in stukjes (laat kleintjes heel), doe ze in de pan en breng de soep een paar minuten aan de kook.
Maak intussen de lenteuitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, pluk er de meeste korianderblaadjes bij en roer ze met een scheutje sojasaus naar smaak door.
Schep de soep in kommen. Stort de rijstkoek uit de koekenpan, snijd in punten en leg op de soep. Serveer met de rest van de koriander en partjes limoen om uit te knijpen.
Thaise bouillon met paddenstoelen en tofu van Jamie Oliver
Dit recept ziet er prachtig uit en je zet het ook nog in een halfuurtje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
384 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Wrijf een grote koekenpan met antiaanbak laag in met een drupje olie. Doe de rijst met twee keer het volume aan water en een snufje zeezout in de pan, leg er een deksel op en kook de rijst 10 minuten op hoog vuur. Verwijder het deksel en laat de rijst nog 5 minuten op laag vuur koken tot de korrels luchtig zijn en de bodem een beetje krokant wordt. Schud de pan gaandeweg een paar keer.
Maak de bouillon van het tablet en het water. Giet de bouillon en kokosmelk intussen in een grote pan en roer de tamarindepasta erdoor. Trek de buitenste blaadjes van de stengels citroengras, snijd de uiteinden af, hak de zachte delen fijn en strooi ze in de pan. Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
Verwijder de zaadjes van de rode pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes. Schil en hak de gember fijn, doe ze in de pan en zet hem op matig vuur. Snijd de grotere paddenstoelen met de tofu in stukjes (laat kleintjes heel), doe ze in de pan en breng de soep een paar minuten aan de kook.
Maak intussen de lenteuitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, pluk er de meeste korianderblaadjes bij en roer ze met een scheutje sojasaus naar smaak door.
Schep de soep in kommen. Stort de rijstkoek uit de koekenpan, snijd in punten en leg op de soep. Serveer met de rest van de koriander en partjes limoen om uit te knijpen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g basmatirijst
1½ groentebouillonblokje
800 ml water
400 g kokosmelk light
4 tl tamarindepasta
4 stengels vers citroengras
15 g kokosbloesemsuiker
2 rode pepers
4 cm verse gember
200 g gemengde paddenstoelen
300 g tofu naturel
6 lente-uitjes
7½ g verse koriander
½ el sojasaus zoutarm
1 limoen