Bami met paksoi en omelet
Aan de slag
Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de puntpaprika's in ringen. Snipper de ui. Verhit de sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.
Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan. Verhit weer 1/2 el olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min.
Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoimengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Bami met paksoi en omelet
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de puntpaprika's in ringen. Snipper de ui. Verhit de sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.
Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan. Verhit weer 1/2 el olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min.
Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoimengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 struik paksoi
2 zoete puntpaprika's
1 ui
2 tl sesamolie
3 el zonnebloemolie
3 middelgrote eieren
2 tl sambal oelek
175 g vegetarische gegrilde stukjes
250 g Chinese eiermie
3 el ketjap