Bami met zoete puntpaprika
Chinese klassieker die perfect past bij budgetdagen.
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in de lengte in smalle repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ½ cm breed.
Meng de eieren met 2 el water, peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei een omelet. Bak zo nog een omelet en snijd in repen.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool en paprika 3 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min. Schep de mie erdoor en warm al omscheppend 3 min. mee. Voeg de omelet en ketjap manis toe en serveer.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Bami met zoete puntpaprika
Chinese klassieker die perfect past bij budgetdagen.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in de lengte in smalle repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ½ cm breed.
Meng de eieren met 2 el water, peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei een omelet. Bak zo nog een omelet en snijd in repen.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool en paprika 3 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 min. Schep de mie erdoor en warm al omscheppend 3 min. mee. Voeg de omelet en ketjap manis toe en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g Chinese eiermie
1 spitskool
2 zoete puntpaprika's
4 middelgrote eieren
2 el kraanwater
4 el zonnebloemolie
100 g boemboe bami goreng
4 el ketjap manis