Snelle kip korma met bloemkool
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit de olie in en hapjespan en bak de kip 1 min. Voeg de bloemkool, korma saus, tomaten en 100 ml water toe. Plet de tomaten met de achterkant van een houten lepel. Breng aan de kook en laat ca. 7 min. pruttelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de korianderblaadjes grof. Houd 1 el koriander achter voor garnering, roer de rest door de saus. Verdeel de rijst en saus over de borden. Bestrooi met het amandelschaafsel en de achtergehouden koriander.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Snelle kip korma met bloemkool
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit de olie in en hapjespan en bak de kip 1 min. Voeg de bloemkool, korma saus, tomaten en 100 ml water toe. Plet de tomaten met de achterkant van een houten lepel. Breng aan de kook en laat ca. 7 min. pruttelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de korianderblaadjes grof. Houd 1 el koriander achter voor garnering, roer de rest door de saus. Verdeel de rijst en saus over de borden. Bestrooi met het amandelschaafsel en de achtergehouden koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
2 kipfilets
1 el arachideolie
800 g diepvries bloemkoolroosjes
170 ml Patak's basis voor korma gehaktballetjes
400 ml gepelde tomaten
3 el amandelschaafsel
15 g verse koriander