Voorjaarsgroentesoep met erwten
Maaltijdsoep zonder vlees of vis, maar mét ei en heel veel groenten.
Aan de slag
Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg het water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook.
Voeg de soepgroente en doperwten toe en kook de soep met de deksel schuin op de pan zachtjes 10 min. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Klop de eieren los met peper en zout. Bak van het eimengsel in 3 min. een omelet. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Laat op een bord glijden en snijd de omelet in reepjes.
Voeg de omeletreepjes, van de bosui en peper toe aan de soep. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk het stokbrood met de zuivelspread. Strooi er de rest van de bosui over. Serveer de soep met het stokbrood.
Voorjaarsgroentesoep met erwten
Maaltijdsoep zonder vlees of vis, maar mét ei en heel veel groenten.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg het water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook.
Voeg de soepgroente en doperwten toe en kook de soep met de deksel schuin op de pan zachtjes 10 min. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Klop de eieren los met peper en zout. Bak van het eimengsel in 3 min. een omelet. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Laat op een bord glijden en snijd de omelet in reepjes.
Voeg de omeletreepjes, van de bosui en peper toe aan de soep. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk het stokbrood met de zuivelspread. Strooi er de rest van de bosui over. Serveer de soep met het stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g mix voor boerengroentensoep
1½ l water
400 g diepvries fijne soepgroenten
200 g verse doperwten
25 g ongezouten roomboter
3 middelgrote scharreleieren
3 stuks bosuien
1 vers stokbrood
200 g zuivelspread light bieslook