Feta, tomaat en basilicummuffins
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg een snuf zout toe en een flinke snuf peper.
Meng in een andere kom de eieren met de melk. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op, en snijd de tomaten grof. Doe de basilicum in een vijzel en wrijf de blaadjes fijn. Voeg 1/3 van de tomatenolie toe om een pasta te maken.
Meng de helft van de feta met de helft van de tomaten door de bloem. Meng 2/3 van de tomatenolie door het eimengsel en schep dit door de bloem tot alles net gemengd is. Meng de basilicumpasta er kort door zodat het een beetje gemarmerd is. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Strooi de rest van de feta met de tomaten over het deeg.
Zet de muffins 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.
Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.
Feta, tomaat en basilicummuffins
null porties
195 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg een snuf zout toe en een flinke snuf peper.
Meng in een andere kom de eieren met de melk. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op, en snijd de tomaten grof. Doe de basilicum in een vijzel en wrijf de blaadjes fijn. Voeg 1/3 van de tomatenolie toe om een pasta te maken.
Meng de helft van de feta met de helft van de tomaten door de bloem. Meng 2/3 van de tomatenolie door het eimengsel en schep dit door de bloem tot alles net gemengd is. Meng de basilicumpasta er kort door zodat het een beetje gemarmerd is. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Strooi de rest van de feta met de tomaten over het deeg.
Zet de muffins 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.
Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g tarwebloem
4 tl bakpoeder
3 grote eieren
250 ml halfvolle melk
75 g zongedroogde tomaten op olie
1 bakje verse basilicum
120 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cakevormpjes