Zwartebonenchili met kip
De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.
Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Zwartebonenchili met kip
De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
25 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.
Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
1 prei
300 g zilvervliesrijst
2 el zonnebloemolie
1 tl gemalen komijn
800 g gepelde tomaten in blik
400 g zwarte bonen in chilisaus
300 g mais in blik