Amerikaanse fried chicken met ranchdip
Aan de slag
Snijd elke kipfilet in 4 stukken. Doe ze met de drumsticks in een schaal waar ze net in passen en schenk de karnemelk erover, zodat de kip helemaal bedekt is. Zet afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
Doe de cornflakes, bloem en cajunkruiden in de keukenmachine en maal fijn. Schep de kip uit de karnemelk en laat uitlekken, maar dep niet droog. Doe de drumsticks in een plastic zak en de kipfilet in een andere zak. Verdeel het cornflakemengsel over de 2 zakken. Bind dicht en schud, zodat de kip wordt bedekt met een paneerlaagje.
Verhit de olie in een hapjespan tot 180 ºC. De olie heeft de juiste temperatuur als een stukje brood begint te bruisen zodra u het erin legt. Leg de drumsticks in de pan en bak 12 min. Keer na 6 min. en leg de kipfilets erbij. Keer de kipfilets na 4 min. en haal 2 min. later de drumsticks uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipfilets nog 2 min. en laat ook uitlekken. .
Meng ondertussen voor de ranchdip de yoghurt, mayonaise, dille en mosterd. Serveer bij de kip. Lekker met Amerikaanse coleslaw.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Amerikaanse fried chicken met ranchdip
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd elke kipfilet in 4 stukken. Doe ze met de drumsticks in een schaal waar ze net in passen en schenk de karnemelk erover, zodat de kip helemaal bedekt is. Zet afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
Doe de cornflakes, bloem en cajunkruiden in de keukenmachine en maal fijn. Schep de kip uit de karnemelk en laat uitlekken, maar dep niet droog. Doe de drumsticks in een plastic zak en de kipfilet in een andere zak. Verdeel het cornflakemengsel over de 2 zakken. Bind dicht en schud, zodat de kip wordt bedekt met een paneerlaagje.
Verhit de olie in een hapjespan tot 180 ºC. De olie heeft de juiste temperatuur als een stukje brood begint te bruisen zodra u het erin legt. Leg de drumsticks in de pan en bak 12 min. Keer na 6 min. en leg de kipfilets erbij. Keer de kipfilets na 4 min. en haal 2 min. later de drumsticks uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipfilets nog 2 min. en laat ook uitlekken. .
Meng ondertussen voor de ranchdip de yoghurt, mayonaise, dille en mosterd. Serveer bij de kip. Lekker met Amerikaanse coleslaw.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 scharrelkipfilets
1 schaal kipdrumsticks
400 ml karnemelk
100 g cornflakes
50 g bloem
1 el cajunkruiden
500 ml zonnebloemolie
4 el volle yoghurt
4 el mayonaise
2 el dille
2 tl Dijon mosterd
Dit heb je nodig
keukenmachine