Amerikaanse caesar salad
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in blokjes van 1 1/2 x 1 2/2 cm. Meng de olie met de knoflook en zout in een kom. Voeg het brood toe en schep om, zodat de olie het brood gelijkmatig bedekt. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om.
Haal de blaadjes sla los van de kropjes, was en droog ze en doe in een schaal.
Halveer de citroen. Pers 1 helft uit en doe in een kom. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de ansjovisfilets zo klein mogelijk en voeg toe aan het citroensap. Meng de dressing erdoor. Schenk over de sla en schep om zodat alle blaadjes bedekt zijn.
Verdeel de sla over 4 borden. Schaaf de kaas erover en verdeel de croutons over de salade. Serveer met de partjes citroen.
Croutons maken
Instructievideo - 01:14 min.
Amerikaanse caesar salad
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in blokjes van 1 1/2 x 1 2/2 cm. Meng de olie met de knoflook en zout in een kom. Voeg het brood toe en schep om, zodat de olie het brood gelijkmatig bedekt. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om.
Haal de blaadjes sla los van de kropjes, was en droog ze en doe in een schaal.
Halveer de citroen. Pers 1 helft uit en doe in een kom. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de ansjovisfilets zo klein mogelijk en voeg toe aan het citroensap. Meng de dressing erdoor. Schenk over de sla en schep om zodat alle blaadjes bedekt zijn.
Verdeel de sla over 4 borden. Schaaf de kaas erover en verdeel de croutons over de salade. Serveer met de partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ boule beurre
4 el olijfolie
1 teen knoflook
4 kropjes baby romainesla
1 citroen
6 ansjovisfilets
4 el Caesardressing
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
bakpapier