Patat in een puntzak met speciale sausjes
bewaar
bewaar

Patat in een puntzak met speciale sausjes

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Voor patat: Laat de oven warm worden en kijk op de zak hoe je de patat in de oven klaarmaakt. Terwijl de patat in de oven ligt, kun jij één van de sausjes gaan maken!

Voor sausje speciaal: Snij 1 kleine ui in zo klein mogelijke stukjes. Snijd 2 augurken ook in heel kleine stukjes. Mix ze samen met 8 eetlepels ketchup.

Voor knoflooksausje met bieslook: Stap 1. Doe 4 eetlepels crème fraîche en 4 eetlepels halvanaise in een kom en roer ze door elkaar.

Stap 2. Knip 15 gram verse bieslook boven de kom in kleine stukjes. Pel de schil van 2 tenen knoflook en pers de knoflook in een knoflookpers. Doe dat ook in de kom. Roer alles door elkaar.

algemeenEen patatzak maak je van een stuk gewoon papier en een stuk bakpapier. Ze moeten even groot zijn. Leg ze op elkaar, het bakpapier boven, en rol ze dan samen schuin op. De bedoeling is dat je zo de vorm van een patatzak krijgt. Plak de uiteinden vast met stukjes plakband.

Patatzak vouwen

Instructievideo - 00:55 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Patat in een puntzak met speciale sausjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig