Smushi
Aan de slag
Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Smushi
null personen
135 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine rode ui
2 el wittewijnazijn
150 g aardappelen
50 ml magere yoghurt
1 el halvanaise
½ bakje bieslook
3 plakjes Fries roggebrood
2 plakken gerookte zalm
¼ pakje tuinkers