Penne met pompoen en tonijn
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de ui, 2 el olie en de azijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 30 min. in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de bleekselderij en knoflook op laag vuur 10 min. Neem de pan van het vuur en meng de tonijn, kappertjes, olijven en tomaat erdoor. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep de pasta om met de pompoen en het tonijnmengsel. Bestrooi met de peterselie.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Penne met pompoen en tonijn
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de ui, 2 el olie en de azijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 30 min. in de oven. Schep tussendoor een keer om.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de bleekselderij en knoflook op laag vuur 10 min. Neem de pan van het vuur en meng de tonijn, kappertjes, olijven en tomaat erdoor. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Schep de pasta om met de pompoen en het tonijnmengsel. Bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
1 ui
3 el traditionele olijfolie
2 el balsamicoazijn
4 bleekselderij
2 tenen knoflook
270 g tonijnstukken in olie
3 el kappertjes
90 g zongerijpte Taggia-olijven
250 cherrytomaten
20 g verse peterselie