Ovenschotel met boerenkool
Stevige vulling onder een dikke laag puree met kaas. Tikje pittig door een likje sambal.
25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 20 min. wachten
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. in water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de kaas. Kook ondertussen de boerenkool 5 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
Giet de aardappelen af en vang kookvocht op. Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg zo veel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak nog 3 min. Schep door de puree.
Schep de boerenkool om met de hamreepjes in een ingevette ovenschaal. Schep de puree erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bon appétit!
Ovenschotel met boerenkool
Instructievideo - 02:28 min.
Ovenschotel met boerenkool
Stevige vulling onder een dikke laag puree met kaas. Tikje pittig door een likje sambal.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. in water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de kaas. Kook ondertussen de boerenkool 5 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
Giet de aardappelen af en vang kookvocht op. Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg zo veel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak nog 3 min. Schep door de puree.
Schep de boerenkool om met de hamreepjes in een ingevette ovenschaal. Schep de puree erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g iets kruimige aardappelen
2 tenen knoflook
100 g boerenkaas 30+
600 g gesneden boerenkool
4 el traditionele olijfolie
225 g fijne diepvries tuinerwten
½ el sambal badjak
200 g gegrilde-yorkhamreepjes
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (25 x 35 cm)