Doperwten met hamreepjes
Minder is meer, dat geldt zeker voor dit groentegerecht met frisse citroen.
Aan de slag
Snijd bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de boter en fruit de bosui in een hapjespan 1 min. Voeg de ham en bevroren tuinerwten toe. Bak 8 min. op laag vuur.
Boen de citroen schoon. Snijd met een zesteur de gele schil van de citroen of schil met een mesje de citroen en snijd de schil in dunne reepjes. Voeg toe aan het erwtenmengsel. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Doperwten met hamreepjes
Minder is meer, dat geldt zeker voor dit groentegerecht met frisse citroen.
bijgerecht
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de boter en fruit de bosui in een hapjespan 1 min. Voeg de ham en bevroren tuinerwten toe. Bak 8 min. op laag vuur.
Boen de citroen schoon. Snijd met een zesteur de gele schil van de citroen of schil met een mesje de citroen en snijd de schil in dunne reepjes. Voeg toe aan het erwtenmengsel. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuien
20 g ongezouten roomboter
200 g gegrilde-yorkhamreepjes
400 g diepvries tuinerwten
1 citroen