Warme salade van erwten en tuinbonen
Fris-pittig bijgerecht voor een dagje zonder vlees.
Aan de slag
Dubbeldop de ontdooide tuinbonen. Snijd de bosui in ringetjes en de romainesla in reepjes.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en meng er met een garde 350 ml water en het bouillontablet door. Breng aan de kook.
Voeg de bosui, sla, erwten, tuinbonen en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof zachtjes 5 min. of tot de erwten en bonen gaar zijn.
Neem van het vuur en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met citroensap. Bon appétit!
Warme salade van erwten en tuinbonen
Instructievideo - 02:20 min.
Warme salade van erwten en tuinbonen
Fris-pittig bijgerecht voor een dagje zonder vlees.
bijgerecht
null personen
100 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Dubbeldop de ontdooide tuinbonen. Snijd de bosui in ringetjes en de romainesla in reepjes.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en meng er met een garde 350 ml water en het bouillontablet door. Breng aan de kook.
Voeg de bosui, sla, erwten, tuinbonen en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof zachtjes 5 min. of tot de erwten en bonen gaar zijn.
Neem van het vuur en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met citroensap. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kroppen babyromainesla
6 bosuien
200 g diepvries tuinbonen
350 ml groentebouillon van tablet
1 el tarwebloem
25 g ongezouten roomboter
200 g diepvries tuinerwten
1 citroen
2 el verse slagroom