Waterkersrisotto met roodbaarsfilet
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In pan met dikke bodem 1 el olie en 1 el boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels glanzen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 2 dl water toevoegen. Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken, regelmatig roeren. Scheut voor scheut nog 2 dl water toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Grillpan goed heet laten worden. Uit waterkers grove takjes verwijderen, waterkers fijn hakken. Waterkers, kaas, rest van boter en peper naar smaak door risotto scheppen. Van vuur af ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Intussen roodbaarsfilets bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 5 minuten goudbruin en net gaar roosteren, halverwege keren.
Waterkersrisotto in twee (warme) diepe borden scheppen. Roodbaarsfilet erop leggen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Waterkersrisotto met roodbaarsfilet
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In pan met dikke bodem 1 el olie en 1 el boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels glanzen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 2 dl water toevoegen. Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken, regelmatig roeren. Scheut voor scheut nog 2 dl water toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Grillpan goed heet laten worden. Uit waterkers grove takjes verwijderen, waterkers fijn hakken. Waterkers, kaas, rest van boter en peper naar smaak door risotto scheppen. Van vuur af ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Intussen roodbaarsfilets bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 5 minuten goudbruin en net gaar roosteren, halverwege keren.
Waterkersrisotto in twee (warme) diepe borden scheppen. Roodbaarsfilet erop leggen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine ui
3 el olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
2 el boter
150 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1 visbouillontablet
1 zakje waterkers
25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
0 versgemalen peper
2 roodbaarsfilets
0 zeezout