Basisrisotto
bewaar
bewaar

Basisrisotto

35 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Zorg dat alle ingrediënten klaar staan. Rasp 2/3 van de kaas. Verhit de helft van de boter in een pan, liefst een met een dikke bodem omdat die de warmte beter verdeelt. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Stap

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen en de alcohol grotendeels is verdampt.

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Deze is dan nog wel stevig maar niet meer hard; check eventueel door te proeven. Dit duurt ca. 20 min.

Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de rest van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer daarna de kaas en boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Rasp de rest van de kaas erover. Lekker met bijvoorbeeld groene aspergetips en tuinerwten extra fijn.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Basisrisotto

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig