Basisrisotto
Aan de slag
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan. Rasp 2/3 van de kaas. Verhit de helft van de boter in een pan, liefst een met een dikke bodem omdat die de warmte beter verdeelt. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Stap
Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen en de alcohol grotendeels is verdampt.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Deze is dan nog wel stevig maar niet meer hard; check eventueel door te proeven. Dit duurt ca. 20 min.
Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de rest van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer daarna de kaas en boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Rasp de rest van de kaas erover. Lekker met bijvoorbeeld groene aspergetips en tuinerwten extra fijn.
Basisrisotto
bijgerecht
null personen
495 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan. Rasp 2/3 van de kaas. Verhit de helft van de boter in een pan, liefst een met een dikke bodem omdat die de warmte beter verdeelt. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Stap
Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen en de alcohol grotendeels is verdampt.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Deze is dan nog wel stevig maar niet meer hard; check eventueel door te proeven. Dit duurt ca. 20 min.
Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de rest van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer daarna de kaas en boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Rasp de rest van de kaas erover. Lekker met bijvoorbeeld groene aspergetips en tuinerwten extra fijn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Parmezaanse kaas
60 g boter
1 ui
300 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1 l hete kippenbouillon