Saffraanrisotto
Aan de slag
Bouillon verwarmen en saffraandraadjes erdoor roeren. In braadpan olie met 25 g boter verhitten. Ui erdoor roeren en in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen. Wijn erbij schenken en laten verdampen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig en beetgaar is. Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.
Saffraanrisotto
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Bouillon verwarmen en saffraandraadjes erdoor roeren. In braadpan olie met 25 g boter verhitten. Ui erdoor roeren en in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen. Wijn erbij schenken en laten verdampen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig en beetgaar is. Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l kippenbouillon
2 envelopjes saffraan
2 eetlepels olijfolie
75 g boter
1 grote ui
350 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
50 g grano padano kaas
0 versgemalen zwarte peper