Platte fruitkoek
Aan de slag
Smelt de boter in een pan. Doe de koeken in de grote plastic zak. Rol er met de deegroller overheen zodat ze verkruimelen. Schep de kruimels door de boter. Verdeel het koek/botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat harder wordt.
Roer intussen de basterdsuiker goed door de roomkaas. Was de druiven en frambozen en laat ze uitlekken in een zeef. Schil de kiwi's en snij ze in plakjes. Halveer de druiven. Schil de peer, snij hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
Schep de roomkaas op de kruimellaag en strijk hem voorzichtig glad. Verdeel het fruit over de roomkaas.
Verwarm de jam in een klein steelpannetje tot hij een beetje dun is geworden en smeer met het kwastje de vruchten ermee in. Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast stevig worden.
Maak de springvorm los en haal de rand eraf. Snij de taart in 6 punten.
Platte fruitkoek
nagerecht
null personen
410 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een pan. Doe de koeken in de grote plastic zak. Rol er met de deegroller overheen zodat ze verkruimelen. Schep de kruimels door de boter. Verdeel het koek/botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat harder wordt.
Roer intussen de basterdsuiker goed door de roomkaas. Was de druiven en frambozen en laat ze uitlekken in een zeef. Schil de kiwi's en snij ze in plakjes. Halveer de druiven. Schil de peer, snij hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
Schep de roomkaas op de kruimellaag en strijk hem voorzichtig glad. Verdeel het fruit over de roomkaas.
Verwarm de jam in een klein steelpannetje tot hij een beetje dun is geworden en smeer met het kwastje de vruchten ermee in. Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast stevig worden.
Maak de springvorm los en haal de rand eraf. Snij de taart in 6 punten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g (room)boter
150 g bastognekoeken
2 eetlepels witte basterdsuiker
150 g verse roomkaas
75 g witte pitloze druiven
75 g frambozen
2 kiwi's
1 peer
2 eetlepels abrikozenjam
Dit heb je nodig
zeef
deegroller
plastic zak
keukenkwastje
springvorm doorsnede ca. 20 cm