Kaas-havermoutpannenkoekjes
Aan de slag
In kom havermout, bloem en kaas mengen. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen. Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten. Klontje boter verhitten in koekenpan. Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel. Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken. Over vier borden verdelen en serveren met broccoli. Lekker met tomatensalsa.
Kaas-havermoutpannenkoekjes
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In kom havermout, bloem en kaas mengen. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen. Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten. Klontje boter verhitten in koekenpan. Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel. Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken. Over vier borden verdelen en serveren met broccoli. Lekker met tomatensalsa.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g havermout naturel
75 g bloem
75 g gemalen oude kaas
3 eieren (middel)
200 ml halfvolle melk
0 zout en peper
2 schaaltjes broccoliroosjes
75 g boter of margarine