Tomatensoep met kikkererwten
Aan de slag
Spek in blokjes snijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spek uitbakken. Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken. Erwten en spek door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijnknippen. Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie. Serveren met stokbrood.
Tomatensoep met kikkererwten
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Spek in blokjes snijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spek uitbakken. Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken. Erwten en spek door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijnknippen. Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie. Serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 dikke plak gerookt ontbijtspek
2 preien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 pak Soup it! tomaat
1 blik kikkererwten
½ zakje verse peterselie
1 meergranenstokbrood