Hartige oliebollen
Aan de slag
Meng de bloem met de gist. Voeg de melk, het bier en ei toe en meng met een spatel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Meng er 80 g kaas en een mespunt zout door. Laat afgedekt met een schone, warme en vochtige theedoek over de kom 1 uur rijzen.
Verhit de olie in een pan tot 180 ºC. De pan mag tot maximaal de helft met olie zijn gevuld, anders kan hij overstromen. Schep met 2 ingevette lepels hoopjes beslag uit de kom, laat deze voorzichtig in de olie zakken. Bak in 2 porties 10 bollen 4 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.
Hartige oliebollen
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de bloem met de gist. Voeg de melk, het bier en ei toe en meng met een spatel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Meng er 80 g kaas en een mespunt zout door. Laat afgedekt met een schone, warme en vochtige theedoek over de kom 1 uur rijzen.
Verhit de olie in een pan tot 180 ºC. De pan mag tot maximaal de helft met olie zijn gevuld, anders kan hij overstromen. Schep met 2 ingevette lepels hoopjes beslag uit de kom, laat deze voorzichtig in de olie zakken. Bak in 2 porties 10 bollen 4 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
½ zakje gist
100 ml melk
120 ml bier
1 ei
120 g Parmezaanse kaas
500 ml olie