Gebakken garnalen met limoendressing
Aan de slag
Pel de garnalen maar laat het staartje zitten. Leg ze in een bakje en voeg 2 el olijfolie en de knoflook toe. Laat minimaal 1 uur marineren. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rasp en het sap in een kommetje en klop met de honing, rest van de olijfolie en peper en zout tot een dressing. Rijg elke garnaal in de lengte aan 1 satéprikker. Verhit een grillpan en gril de garnalen in 2-3 min. gaar. Keer halverwege. Leg de garnalen op een platte schaal en schenk de dressing erover. Garneer met de koriander.
Gebakken garnalen met limoendressing
null personen
105 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Pel de garnalen maar laat het staartje zitten. Leg ze in een bakje en voeg 2 el olijfolie en de knoflook toe. Laat minimaal 1 uur marineren. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rasp en het sap in een kommetje en klop met de honing, rest van de olijfolie en peper en zout tot een dressing. Rijg elke garnaal in de lengte aan 1 satéprikker. Verhit een grillpan en gril de garnalen in 2-3 min. gaar. Keer halverwege. Leg de garnalen op een platte schaal en schenk de dressing erover. Garneer met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 reuzengarnalen
4 el olijfolie
½ teen knoflook
1 limoen
1 el honing
2 el koriander
Dit heb je nodig
satéprikkers