Garnalen-citroenspiesen
Aan de slag
Rasp de gele schil van 1 citroen boven een kom en pers de vrucht erboven uit. Snijd de peper in reepjes en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de kom. Kneus de koriander in de vijzel. Voeg met de olie en de garnalen toe. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de rest van de knoflook 4 min. op laag vuur. Snijd de andere citroen in achten.
Rijg de citroen, knoflook, garnaal en tomaat aan de satéstokjes. Gril ca. 6 min. op de barbecue.
U kunt de garnalen 's ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Garnalen grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:45 min.
Garnalen-citroenspiesen
hoofdgerecht
null personen
220 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Rasp de gele schil van 1 citroen boven een kom en pers de vrucht erboven uit. Snijd de peper in reepjes en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de kom. Kneus de koriander in de vijzel. Voeg met de olie en de garnalen toe. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de rest van de knoflook 4 min. op laag vuur. Snijd de andere citroen in achten.
Rijg de citroen, knoflook, garnaal en tomaat aan de satéstokjes. Gril ca. 6 min. op de barbecue.
U kunt de garnalen 's ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 citroenen
1 rode peper
9 tenen knoflook
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
5 el olijfolie
1 zak reuzengarnalen
16 cherry tomaten
Dit heb je nodig
vijzel, 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water