Hartverwarmende winterstoof
Deze winterstoof heeft wat weg van de Engelse cottage pie. Perfect met koud weer.
1 uur bereiden / 2 uur 30 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm een ovenvaste braadpan op hoog vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees toe. Bak het vlees op laag vuur ongeveer 25 min., of totdat de vleessappen beginnen te karamelliseren. Schep af en toe om. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes. Roer de ui en de bleekselderij door het vlees en bak ca. 10 min., of tot de groenten zacht zijn geworden.
Giet de balsamicoazijn, het bier en de bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en dek af met een cirkel bakpapier. Zet de braadpan ca. 2,5 uur in de oven, of tot het vlees gaar en mals is en de saus ingedikt.
Verwarm ondertussen 2 steelpannen op middelhoog vuur. Laat in elke pan een klontje boter smelten. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Doe de sjalotten en rozemarijn in de ene pan; de champignons en tijm in de andere. Voeg aan elke pan een mespunt peper en zout toe. Bedek de sjalotten met een cirkel bakpapier. Doe een deksel op beide pannen en draai het vuur onder beide pannen omlaag. Bak de sjalotten 30 min, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze na 15 min. om. Bak de champignons 10 min, of tot ze al hun vocht hebben afgegeven. Haal de deksel van de pan en bak de champignons nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Haal de stoof uit de oven en roer de sjalotten en champignons erdoor. Zet de braadpan op het vuur tot de sjalotten en champignons goed warm zijn.
Paddenstoelen schoonmaken
Instructievideo - 01:30 min.
Hartverwarmende winterstoof
Deze winterstoof heeft wat weg van de Engelse cottage pie. Perfect met koud weer.
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
60 min. bereiden
150 min. wachten
150 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm een ovenvaste braadpan op hoog vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees toe. Bak het vlees op laag vuur ongeveer 25 min., of totdat de vleessappen beginnen te karamelliseren. Schep af en toe om. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in stukjes. Roer de ui en de bleekselderij door het vlees en bak ca. 10 min., of tot de groenten zacht zijn geworden.
Giet de balsamicoazijn, het bier en de bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en dek af met een cirkel bakpapier. Zet de braadpan ca. 2,5 uur in de oven, of tot het vlees gaar en mals is en de saus ingedikt.
Verwarm ondertussen 2 steelpannen op middelhoog vuur. Laat in elke pan een klontje boter smelten. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Doe de sjalotten en rozemarijn in de ene pan; de champignons en tijm in de andere. Voeg aan elke pan een mespunt peper en zout toe. Bedek de sjalotten met een cirkel bakpapier. Doe een deksel op beide pannen en draai het vuur onder beide pannen omlaag. Bak de sjalotten 30 min, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze na 15 min. om. Bak de champignons 10 min, of tot ze al hun vocht hebben afgegeven. Haal de deksel van de pan en bak de champignons nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Haal de stoof uit de oven en roer de sjalotten en champignons erdoor. Zet de braadpan op het vuur tot de sjalotten en champignons goed warm zijn.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
1 kg rib-runderlappen
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 el balsamicoazijn
500 ml bruin bier
750 ml groentebouillon van tablet
30 g ongezouten roomboter
200 g gemengde paddestoelen
300 g sjalotten
2 takjes rozemarijnnaaldjes
2 takjes verse tijm
Dit heb je nodig
bakpapier