Blueberry cheesecake
Drie redenen waarom je deze blueberry cheesecake moet maken: de bodem is goddelijk, de choco-laag hemels en de vulling verrukkelijk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan, voeg 1/8 van de suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie) en verdeel over de bodem.
Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de limoen uit en meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm. Bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven.
Draai de oven terug naar 100 ºC en laat de taart er nog ca. 20 min. in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog wat blauwe bessen.
Blueberry cheesecake
Drie redenen waarom je deze blueberry cheesecake moet maken: de bodem is goddelijk, de choco-laag hemels en de vulling verrukkelijk.
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan, voeg 1/8 van de suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie) en verdeel over de bodem.
Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de limoen uit en meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm. Bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven.
Draai de oven terug naar 100 ºC en laat de taart er nog ca. 20 min. in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog wat blauwe bessen.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g volkoren biscuits
70 g gezouten roomboter
200 g kristalsuiker
100 g melkchocolade
400 g roomkaas naturel
200 g volle Franse kwark
3 middelgrote eieren
1 limoen
150 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)
keukenmachine