Indische speklapjes
Met mini frites en maxi smaak!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.
Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Indische speklapjes
Met mini frites en maxi smaak!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de speklappen in de breedte. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Meng in een kom de gembersiroop met de ketjap, suiker, knoflook, olie en rode peper. Schep de speklappen erdoor. Snijd de citroen in 6 parten. Doe de speklappen met de marinade in de braadslee of ovenschaal. Voeg de helft van de partjes citroen toe en zet ca. 35 min. in de oven. Schep na 20 min. om.
Snijd de bosui in ringetjes. Serveer het vlees met de rest van de citroenpartjes en bestrooi met de minifrites en bosui.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 speklapjes
4 tenen knoflook
1 rode peper
3 el gembersiroop
4 el ketjap manis
2 tl donkere basterdsuiker
1 el zonnebloemolie
1 citroen
3 bosuien
50 g mini frites chips
Dit heb je nodig
ovenschaal (22 x 28 cm)