Donkere chococheesecake met frambozen
Deze donkere verleiding kun je niet laten staan. Versier gul met verse frambozen en geraspte chocolade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
Hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng kort (maximaal 1 min.) en op de laagste stand tot een egale massa. Roer door de gesmolten chocolade. Schenk in de bakvorm. Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.
Zet de oven uit, maar laat de cheesecake erin staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met verse frambozen. Lekker!
Donkere chococheesecake met frambozen
Instructievideo - 02:09 min.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Donkere chococheesecake met frambozen
Deze donkere verleiding kun je niet laten staan. Versier gul met verse frambozen en geraspte chocolade.
nagerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
Hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade er in. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng kort (maximaal 1 min.) en op de laagste stand tot een egale massa. Roer door de gesmolten chocolade. Schenk in de bakvorm. Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.
Zet de oven uit, maar laat de cheesecake erin staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met verse frambozen. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
200 g Bastognekoeken
200 g chocolade extra puur 70%
500 g mascarpone
500 g ricotta
4 middelgrote eieren
150 g donkere basterdsuiker
150 g verse frambozen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)
bakpapier
keukenmachine