Pompoen-kaasschotel
Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Snijd de paprika in blokjes. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Pompoen-kaasschotel
Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Snijd de paprika in blokjes. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappel
1 verse pompoen
1 rode paprika
125 ml zure room
150 g cambozola blauwaderkaas
Dit heb je nodig
pureestamper