Lauwwarme salade van asperges en truffelolie
Aan de slag
Krieltjes onder koud water schoonboenen. In pan met water en snufje zout krieltjes in ca. 12 minuten beetgaar koken. Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden. Haricots verts schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren. Bieslook fijn knippen. Kaas in dunne plakken schaven. In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met plakjes kaas.
Lauwwarme salade van asperges en truffelolie
voorgerecht
null personen
265 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Krieltjes onder koud water schoonboenen. In pan met water en snufje zout krieltjes in ca. 12 minuten beetgaar koken. Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukjes van ca. 4 cm snijden. Haricots verts schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in ca. 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren. Bieslook fijn knippen. Kaas in dunne plakken schaven. In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met plakjes kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ zakje verse krieltjes in de schil
0 zout
500 g witte asperges
1 bakje verse haricots verts
10 sprietjes bieslook
100 g Old Amsterdam-kaas
½ eetlepel witte-wijnazijn
4 eetlepels olijfolie met truffelaroma
1½ theelepel Franse mosterd
0 peper