Schnitzels met citroen
Aan de slag
Leg elke schnitzel tussen 2 vellen vershoudfolie en sla het vlees met een koekenpan zo plat mogelijk. Snijd het vlees in repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout.
Zet 3 diepe borden klaar met afzonderlijk bloem, eieren en paneermeel. Haal elke reep vlees achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
Schenk een laag olie van 1 cm in een koekenpan en verhit deze. Bak het vlees in 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Leg het vlees op een platte schaal. Knijp 1 citroenpartje erboven uit en leg de andere partjes ertussen. Bestrooi met de peterselie en serveer.
Schnitzels met citroen
bijgerecht
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Leg elke schnitzel tussen 2 vellen vershoudfolie en sla het vlees met een koekenpan zo plat mogelijk. Snijd het vlees in repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout.
Zet 3 diepe borden klaar met afzonderlijk bloem, eieren en paneermeel. Haal elke reep vlees achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
Schenk een laag olie van 1 cm in een koekenpan en verhit deze. Bak het vlees in 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Leg het vlees op een platte schaal. Knijp 1 citroenpartje erboven uit en leg de andere partjes ertussen. Bestrooi met de peterselie en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 2 stuks varkensschnitzels
4 el bloem
2 eieren
½ pakje paneermeel
500 ml zonnebloemolie
1 citroen
1 bakje platte peterselie