Crispy kip met citroensaus
bewaar
bewaar

Crispy kip met citroensaus

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de krieltjes ca. 10 min. Snijd ondertussen de kip in de lengte in repen en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Schenk de helft van het sap over de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Meng het citroenrasp met het paneermeel, de cornflakes en 2 el peterselie. Strooi de bloem op een bord. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel.

Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten. Voeg de rest van het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.

Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 min. gaar. Voeg de rest van de boter en de peterselie toe aan de krieltjes. Schep om en breng op smaak met peper. Serveer met de citroensaus en eventueel een partje citroen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crispy kip met citroensaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig