Crispy kip met citroensaus
Aan de slag
Kook de krieltjes ca. 10 min. Snijd ondertussen de kip in de lengte in repen en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Schenk de helft van het sap over de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Meng het citroenrasp met het paneermeel, de cornflakes en 2 el peterselie. Strooi de bloem op een bord. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel.
Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten. Voeg de rest van het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 min. gaar. Voeg de rest van de boter en de peterselie toe aan de krieltjes. Schep om en breng op smaak met peper. Serveer met de citroensaus en eventueel een partje citroen.
Crispy kip met citroensaus
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes ca. 10 min. Snijd ondertussen de kip in de lengte in repen en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Schenk de helft van het sap over de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Meng het citroenrasp met het paneermeel, de cornflakes en 2 el peterselie. Strooi de bloem op een bord. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel.
Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten. Voeg de rest van het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 min. gaar. Voeg de rest van de boter en de peterselie toe aan de krieltjes. Schep om en breng op smaak met peper. Serveer met de citroensaus en eventueel een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 duopak krieltjes
700 g kipfilet
2 citroenen
100 g paneermeel
2 el cornflakes
1 bakje platte peterselie
75 g bloem
2 eieren
100 g boter
2 sjalotten
250 ml slagroom