Salade warme geitenkaas
Beetje Frans, deze salade met geitenkaas, spek en haricots verts. Très bien!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan.
Snijd plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in evenveel plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met honing en bak ze op het rooster in de oven ca. 10 min. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Verdeel de sla over borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord geitenkaas croutons. Serveer met de rest van het stokbrood.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Salade warme geitenkaas
Beetje Frans, deze salade met geitenkaas, spek en haricots verts. Très bien!
bijgerecht
null personen
520 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan.
Snijd plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in evenveel plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met honing en bak ze op het rooster in de oven ca. 10 min. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Verdeel de sla over borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord geitenkaas croutons. Serveer met de rest van het stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g magere gerookte spekreepjes
150 g verse haricots verts
150 g zachte geitenkaas
1 ambachtelijk meergranen stokbrood
4 el vloeibare honing
4 el traditionele olijfolie
1 el witte wijnazijn
2 tl dijonmosterd
150 g rucolaslamelange